Prăjitură aromata cu nucă

Printeaza

Prăjitură cu nucă din: oua, apa, zahar, faina, sare, cacao, unt, nuca.

Ingrediente: Prăjitură aromata cu nucă

  • 7 ouă
  • 7 linguri cu apă
  • 17 linguri zahăr
  • 14 linguri făină
  • un vârf de sare
  • 3 linguri cacao
  • 1 linguriţă unt
  • 300 g nuca

 

Mod de preparare:

Se bat gălbenuşurile spumă, apoi se adaugă zahărul treptat.

Se adaugă albuşurile cu sare. Se pune apa, apoi treptat făina, apoi compoziţia se pune în tava tapetată cu făină.

După ce se coace şi se răceşte se taie un sfert din ea după care se răzuieşte. Se face cremă dintr-un unt.

Se pune cacao şi nucă măcinată, zahăr după gust.Nuca măcinată se pune cam o cană.

Coca răzuită se amestecă cu crema de mai sus, dar prima dată se amestecă cu un pic de lapte până se omogenizează.

Dacă vrei se poate pune în cremă puţin rom.

Deasupra se pune glazura de ciocolată făcută din: 3 linguri cacao, 3 linguri zahăr, 1 linguriţă unt care se omogenizează cu apă puţină.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.