Prăjitură de casa cu nucă

Printeaza

Prăjitură cu nucă

Ingrediente pentru aluat: Prăjitură de casa cu nucă

  • 2 ouă
  • 100 g zahăr
  • 100 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 lingură suc de lămâie
  • coajă rasă de la 1 lămâie
  • făină cât cuprinde
  • 1 praf sare
  • 1 borcan gem de caise

Ingrediente pentru glazură:

  • 3 albuşuri bătute spumă
  • 100 g zahăr tos
  • 200 g nucă măcinată

 

Mod de preparare:

Ingredientele pentru blat se încorporează în ordinea men­ţionată, se frământă şi se întinde o foaie de mărimea tăvii în care urmează să fie coaptă. în tavă se pune o hârtie pentru copt şi se pune foaia.

Foaia se unge cu gem, apoi se face glazura care se toarnă peste compoziţie. în cuptorul încălzit, în prealabil, se in­troduce prăjitura şi se coace, la foc potrivit, aproximativ 45-50 de minute.

Glazura se prepară astfel: se bat albuşurile spumă, se pune zahărul şi apoi nuca măcinată.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.