Prăjitură cu nectarine

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu: faina, cacao, praf de copt, unt, zahar tos, oua, nectarine, ciocolata neagra, sare, frisca.

Ingrediente:Prăjitură cu nectarine

  • 240 g făină
  • 60 g cacao
  • un pliculeţ praf de copt
  • 110 g unt
  • 160 g zahăr tos o lingură cu cafea instant
  • 3 ouă
  • 6 nectarine
  • 400 g ciocolată neagră
  • un sfert de linguriţă cu sare
  • 400 ml frişcă

Mod de preparare:

Se mixează împreună cu zahărul tos, sarea şi ouăle până capătă aspectul unei creme. Se adaugă praful de copt, nec- tarinele tocate, 100 g cioco­lată topită şi cafeaua instant. Se mixează, se adaugă făina cernută amestecată cu cacaua şi se mixează în continuare până se omogenizează toate ingredien­tele.

Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt, se introduce n cuptor şi se coace la foc potrivit 45-50 de minute sau până cârd, dacă intro­ducem o scobitoare în aluat, aceasta iese curată.

Se lasă să se răcească, se taie în mai multe foi subţiri şi se aşază pe un platou. Frişca mixată se amestecă împreună cu restul de cioco­lată topită şi răcită, se ung foile cu crema obţinută şi se suprapun.

Prăjitură cu nectarine

Prăjitură cu nectarine

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.