Prajitura cu mure si nuca

Printeaza

Prajitura cu mure si nuca din: mure, făină, nucă măcinată, ouă, zahăr, sare, unt, coaja si zeama de lămâie, gris.

Ingrediente:Prajitura cu mure si nuca

  • 500 g mure
  • 250 g făină
  • 100 g nucă măcinată
  • 4 ouă
  • 100 g + 120 g zahăr
  • puţină sare
  • 200 g unt
  • coaja rasă şi puţin din zeama unei lămâi
  • 1 lingură de gris

Mod de preparare:

Făina, nuca măcinaită, untul rece tăiat cubuleţe, 4 gălbenuşuri, sarea, coaja de lămâie şi 100 g zahăr se amestecă, se formează o bilă, se înveleşte în folie trans­parentă şi se ţine la frigider o oră.

Apoi se întinde aluatul într-o tavă căptuşită cu hârtie de copt, se dă la cuptor 15 minuite. Se scoate şi peste aluat se pun murele date prin lingu­ra de griş. Se mai bagă la cuptor pentru încă 15 minute.

Albuşurile se bat spumă tare cu 120 g zahăr şi cu puţină zeamă de lămâie; spuma se pune apoi peste prăjitură. Se introduce în cuptor pentru încă 20-25 min, la foc foarte mic, până se usucă bezeaua.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.