Prajitura cu mure, caise si iaurt de vanilie

Printeaza

Prajitura cu mure, caise si iaurt de vanilie din: unt, zahar, faina, praf de copt, oua, lapte, iaurt cu vanilie, caise, mure, zahar brun, scortisoara.

Prajitura_cu_mure_caise_si_iaurt_de_vanilie

Ingrediente pentru blat:

  • 200 g unt topit
  • 200 g zahăr
  • 220 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 3 ouă bătute
  • 2 linguri lapte
  • 200 g iaurt cu vanilie
  • 300 g caise tăiate jumătăţi, fără sâmburi
  • 250 g mure

Ingrediente pentru fulgi:

  • 50 g unt rece
  • 6 linguri făină
  • 4 linguri zahăr brun
  • 1 lingură scorţişoară

Mod de preparare:

Se unge eu unt şi se tape­tează cu hârtie de copf o tavă (20 x 30 cm). Se încinge cup­torul la 180 °C. Se amestecă untul cu zahăr, făină, praf de copt, ouă şi lapte. Se toarnă aluatul în formă şi se coace cca 25 min.

Intre timp se prepară aluatul pentru fulgi şi se spală fructe­le. Se scoate prăjitura din cup­tor şi se unge cu iaurt; se pre­sară fructe şi fulgi de aluat (raşi printr-o râzătoare). Se mai coace 15-20 min.

Se poate servi caldă sau rece; la frigi­der, se păstrează câteva zile.

Prajitura cu mure, caise si  iaurt de vanilie

Prajitura_cu_mure_caise_si_iaurt_de_vanilie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.