Prajitura cu mure, caise si iaurt de vanilie
PrinteazaPrajitura cu mure, caise si iaurt de vanilie din: unt, zahar, faina, praf de copt, oua, lapte, iaurt cu vanilie, caise, mure, zahar brun, scortisoara.
Ingrediente pentru blat:
- 200 g unt topit
- 200 g zahăr
- 220 g făină
- 1 plic praf de copt
- 3 ouă bătute
- 2 linguri lapte
- 200 g iaurt cu vanilie
- 300 g caise tăiate jumătăţi, fără sâmburi
- 250 g mure
Ingrediente pentru fulgi:
- 50 g unt rece
- 6 linguri făină
- 4 linguri zahăr brun
- 1 lingură scorţişoară
Mod de preparare:
Se unge eu unt şi se tapetează cu hârtie de copf o tavă (20 x 30 cm). Se încinge cuptorul la 180 °C. Se amestecă untul cu zahăr, făină, praf de copt, ouă şi lapte. Se toarnă aluatul în formă şi se coace cca 25 min.
Intre timp se prepară aluatul pentru fulgi şi se spală fructele. Se scoate prăjitura din cuptor şi se unge cu iaurt; se presară fructe şi fulgi de aluat (raşi printr-o râzătoare). Se mai coace 15-20 min.
Se poate servi caldă sau rece; la frigider, se păstrează câteva zile.
Prajitura cu mure, caise si iaurt de vanilie
Pofta buna!