Prajitura cu mousse de cafea

Printeaza

Prajitura cu mousse de cafea din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, esenta de vanilie, cafea instant, zahar pudra, nuci, migdale prajite,ciocolata, coniac.

Ingrediente:Prajitura cu mousse de cafea

  • 3 ouă
  • 6 linguri cu zahăr
  • 5 linguri cu făină
  • 2 linguri cu cacao
  • 1 plic cu praf de copt
  • esenţă de vanilie

Pentru mousse:

  • 1 lingură cu cafea instant
  • 150 g cicolată neagră
  • 3 ouă + 1 gălbenuş
  • 1 linguriţă cu esenţă de vanilie
  • 4 linguri cu coniac/rom/lichior Amaretto
  • 3 linguri cu zahăr pudră

Pentru decor:

  • 100 g ciocolată
  • 100 g nuci şi migdale prăjite

 

Mod de preparare:

Pentru blat, freacă gălbenuşurile cu zahărul, adaugă făina, cacaua, praful de copt, albuşurile bătute. Adaugă esenţă de vanilie şi răstoarnă totul într-o tavă tapetată.

Dă la cuptor 25 de minute.

Dizolvă cafeaua în patru linguri cu apă fierbinte şi toarn-o într-un vas împreună cu ciocolata. Pune pe foc mic, amestecând mereu.

Freacă gălbenuşurile cu zahărul şi vanilia până obţii o spumă. Toarnă ciocolata topită, coniacul şi amestecă totul.
Bate albuşurile spumă cu zahărul şi încorporează-le apoi în compoziţie.

Toarnă spuma de cafea peste blat, ciocolata topită cu 1-2 linguri cu apă (sau cafea), presară nucile şi migdalele zdrobite şi dă la rece minimum patru ore înainte de a servi.

 

Prajitura cu mousse de cafea

Prajitura cu mousse de cafea

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.