Prajitura cu morcovi si ghimbir

Printeaza

Prajitura cu morcovi si ghimbir din: nuci pecan, curmale, morcovi, scorţişoară, ghimbir ras, nucşoară, coajă de portocală, sare, stafie sau coacăze, glazură pentru prăjituri.

Prajitura cu morcovi si ghimbir

Ingrediente:

  • 1/2 ceaşcă de nuci pecan
  • 1/4 ceaşcă de curmale
  • 1 ceaşcă de morcovi, tăiaţi fâşii
  • 1 linguriţă de scorţişoară
  • 1 linguriţă de ghimbir ras
  • 1/2 linguriţă de nucşoară
  • 1 linguriţă de coajă de portocală
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 4 linguri de stafie sau coacăze
  • 1/2 ceaşcă de glazură pentru prăjituri

Mod de preparare:

Puneţi nucile pecan într-un mixer şi procesaţi-le până se macină fin. Adăugaţi smochinele şi continuaţi procesarea până se omogenizează.

Adăugaţi morcovii, scorţişoara, ghimbirul, nucşoara, coaja de portocală şi sarea şi procesaţi-le până obţineţi un aluat grunjos. Adăugaţi în ameste.c şi stafidele.

Puneţi aluatul pe un platou sau tavă de prăjituri. Cu ajuto­rul unei spatule, întindeţi deasupra un strat de glazură de prăjituri.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.