Prajitura cu migdale
PrinteazaPrajitura cu migdale
- 100g migdale
- 100g zahăr pudră
- 200g făină
- 150g albus de ou
- 2 linguri de lichior
- 1 linguriţă zahăr vanilat
- un vârf de cuţit sare
Mod de preparare:
Se opăresc migdalele, se curăţă de coajă şi se ţin 20 minute la cuptor, la foc mic. Se macină apoi cu râşniţa de cafea, până se obţine o pulbere fină.
Se cerne pulberea de migdale şi ce rămâne în sită se macină din nou. Se repetă operaţia până se trec toate migdalele prin sită. Se freacă spumă untul cu zahărul, apoi se adaugă gălbenuşul de ou, lichiorul, zahărul vanilat şi sarea.
Se omogenizează bine compoziţia, apoi se încorporează făina şi migdalele, puţin câte puţin, până se obţine un aluat gros. Se frământă bine aluatul (circa 20 de minute) şi se lasă 30 de minute la rece.
Se întinde o foaie groasă de aproximativ l cm din care se decupează diferite forme, care se ung cu albuş de ou şi se coc într-o tavă unsă cu unt.
Pofta buna!
As manca ceva dulce. Poate fac o prajitura cu migdale.