Prajitura cu migdale si visine

Printeaza

Prajitura cu migdale si visine din: faina, indulcitor, sare, oua, coaja de lamaie, ulei, visine, migdale.

Ingrediente pentru aluat: Prajitura_cu_migdale_si_visine

  • 250 g făină
  • 10 g îndulcitor
  • 1 praf sare
  • 5 ouă
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 4 linguri ulei

Ingrediente pentru umplutură:

  • 500 g vişine fără sâmburi
  • 1 mână migdale

Mod de preparare:

Pui vişinele la scurs într-o strecurătoare. Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi spumă albuşurile cu un praf de sare, apoi adaugi îndulcitorul. Separat, freci gălbenuşurile cu 4 uleiul.

Incorporezi, alternativ, gălbenuşurile şi făina în albuşuri. Pui o lingură de făină, amesteci, o lingură de gălbenuşuri şi mixezi bine. Procedezi aşa până când termini toate ingredientele, iar la final presari coaja rasă de lămâie.

Tapetezi o tavă şi torni aluatul uniform pe toată suprafaţa. Aşezi peste el vişinele şi presari fulgii de migdale. Dai tava la cuptorul încins până când se rumeneşte prăjitura.

Prajitura cu migdale si visine

Prajitura_cu_migdale_si_visine

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.