Prajitura cu migdale si visine
PrinteazaPrajitura cu migdale si visine din: faina, indulcitor, sare, oua, coaja de lamaie, ulei, visine, migdale.
- 250 g făină
- 10 g îndulcitor
- 1 praf sare
- 5 ouă
- coaja rasă de la 1 lămâie
- 4 linguri ulei
Ingrediente pentru umplutură:
- 500 g vişine fără sâmburi
- 1 mână migdale
Mod de preparare:
Pui vişinele la scurs într-o strecurătoare. Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi spumă albuşurile cu un praf de sare, apoi adaugi îndulcitorul. Separat, freci gălbenuşurile cu 4 uleiul.
Incorporezi, alternativ, gălbenuşurile şi făina în albuşuri. Pui o lingură de făină, amesteci, o lingură de gălbenuşuri şi mixezi bine. Procedezi aşa până când termini toate ingredientele, iar la final presari coaja rasă de lămâie.
Tapetezi o tavă şi torni aluatul uniform pe toată suprafaţa. Aşezi peste el vişinele şi presari fulgii de migdale. Dai tava la cuptorul încins până când se rumeneşte prăjitura.
Prajitura cu migdale si visine
Pofta buna!