Prajitura cu mere si nuca

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu mere din: mere, zahar, faina, bicarbonat, nuca macinata, margarina, apa, zahar si cacao.

Ingrediente:Prajitura cu mere si nuca

  • 2 căni mere rase
  • 2 căni zahăr
  • 2 căni făină
  • 1 lingură bicarbonat
  • 1 ceaşcă nucă măcinată (facultativ)
  • margarina pentru uns tava

Ingrediente sirop:

  • 30 linguri apă
  • 30 linguri zahăr
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri margarină

 

Mod de preparare:

Fierbi ingredientele pentru siirop la foc mic timp de 10 minute. Merele date prin răzătcoarea mare le freci cu zahărul, adaugi bicarbonatul stins, făină şi omo­genizezi bine.

Pui compoziţia într-o tavă umsă cu marga­rină şi pudrată cu multă făină. Laşi prăjittura în cuptor până capătă culoarea arămie. Scoţi prăjitura, o porţionezi orni sosul de cacao. Laşi la rece 2-3 ore.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.