Prajitura cu mere si glazura

Printeaza

Prajitura cu mere si glazura din: unt, smantana, bicarbonat, rom, faina, margarina, mere, zahar, scortisoara, gris, cacao.

Ingrediente: Prajitura_cu_mere_si_glazura_de_cacao

Pentru aluat:

  • 250 g unt sau margarina
  • 150 g smântână
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • câte 1 fiolă esenţă de rom şi vanilie
  • zeama de la 1 lămâie
  • circa 900 g făină
  • 1 lingură margarină pentru tavă

Pentru umplutura:

  • 1 1/2 kg mere
  • 6 linguri zahăr
  • 2 linguriţe scorţişoară
  • 3 linguriţe gris

Pentru glazură:

  • 50 g cacao
  • 2 linguri margarină
  • 1 ceaşcă zahăr
  • 50 ml apă

 

Mod de preparare:

Amesteci margarina cu smântână, esenţele şi bicarbonatul stins cu zeama de lămâie. Faci un aluat omogen, potrivit de tare, pe care îl păstrezi în frigider până pregăteşti umplutura.

Speli merele şi le dai pe râzătoare, după care le amesteci cu 6 linguri de zahăr şi scorţişoară.

Pe masa presărată cu făină, întinzi 2 foi de aluat, de dimensiunea tăvii (30×40 cm). Aşezi prima foaie în tava unsă cu margarină, presari grişul şi acoperi cu foaia rămasă, pe care o înţepi în câteva locuri, cu furculiţa.

Coci plăcinta la foc mediu, până se rumeneşte.

Fierbi ingredientele pentru glazură şi, când plăcinta s-a răcit, întinzi uniform glazura caldă. O porţionezi după ce s-a întărit în frigider.

Prajitura cu mere si glazura

Prajitura_cu_mere_si_glazura_de_cacao

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.