Prăjitură cu mere şi crustă de nuci

Printeaza

Prăjitură cu mere şi crustă de nuci

Ingrediente:Prăjitură cu mere şi crustă de nuci

  • 250g unt
  • 1 linguriţă zahăr vanilat
  • 190g zahăr
  • 4 ouă
  • 250g făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 750g mere
  • 250g nuci

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se freacă bine 150g unt cu zahărul vanilat şi 150g zahăr.

Când compoziţia s- a omogenizat, se adaugă făina şi praful de copt şi se amestecă bine.

Se curăţă merele de coajă şi de seminţe. Se rade un măr şi se amestecă în aluatul de blat

Acesta se întinde într-o formă unsă şi tapetată. Deasupra aluatului se pun celelalte mere tăiate în felii subţiri.

Nucile se taie în bucăţi mai mărişoare şi se amestecă bine cu l00g unt.

Se întinde această compoziţie peste feliile de mere. Deasupra, se presară restul de zahăr tos.

Pe marginea prăjiturii se pun sâmburi întregi de nuci.

Se coace prăjitura la foc potrivit, 50 de minute, în cuptorul încălzit dinainte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.