Prajitura cu mere si biscuiti

Printeaza

Prajitura cu mere si biscuiti din: biscuiti, nuci, unt, branza de vaci, mascarpone, lamaie, oua, zahar, mere.

Ingrediente:Prajitura cu mere si biscuiti

  • 150 g biscuiţi
  • 50 g nuci prăjite
  • 50 g unt
  • 250 g brânză dulce de vaci
  • 250 g brânză Mascarpone
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 2 ouă
  • 100 g zahăr
  • 400 g mere

 

Mod de preparare:

Ungi o tavă pentru prăjituri, cu baza detaşabilă. Amesteci biscuiţii fărâmiţaţi, nuca prăjită şi apoi tă­iată mărunt şi untul.

Compoziţia rezultată o aşezi în tavă, apăsând bine până acoperi uniform tot fundul acesteia. Dai tava la frigider, preîncălzeşti cuptorul şi între timp prepari umplutura. într-un castron încă­pător, amesteci cele două feluri de brânză.

Adaugi coaja rasă şi sucul de lămâie, ouăle şi zahărul şi le amesteci până la omogenizare. Cureţi merele de coajă şi de sâmburi şi le tai felii de 1 cm grosime, pe care le aşezi peste blatul de biscuiţi din tavă, iar deasupra pui amestecul de brânză.

Dai tava la cuptor pentru 45-50 de minute sau până se întăreşte compoziţia. Dacă suprafaţa se rumeneşte prea repede, acoperi tava cu folie de aluminiu. Laşi prăjitura să se răcească, după care, preferabil ar fi să o dai la frigider peste noapte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.