Prajitura cu mere, nuca si scortisoara

Printeaza

Prajitura cu mere, nuca si scortisoara din: mere, miez de nuca, zahar, scortisoara, faina, unt, oua, praf de copt.

Ingrediente:Prajitura_cu_mere_nuca_si_scortisoara

  • 2-3 mere golden
  • 100 g miez de nucă
  • 100 g zahăr
  • pudră scorţişoară

Pentru aluat:

  • 15o g făină
  • 150 g zahăr
  • 150 g unt
  • 3 ouă
  • un plic zahăr vanilinat
  • un plic praf de copt

 

Mod de preparare:

Zaharul se pune într-o tigaie să se topească. Merele se curăţă, se taie rondele şi se pun într-o formă uşor unsă. Se presară cu scorţişoară.

Când zahărul a devenit roşcat, se pun nucile şi apoi imediat se toarnă peste mere.

Pentru aluat, se amestecă ouăle cu zahărul până ce se obţine o cremă albicioasă, se adaugă făina, se amestecă şi se adaugă untul topit. La final, se adaugă zahărul vanilinat şi praful de copt.

Se toarnă aluatul peste mere şi se lasă la cuptor pentru 40 de minute. Se scoate din tavă prin răsturnare.

Prajitura cu mere, nuca si scortisoara

Prajitura_cu_mere_nuca_si_scortisoara

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.