Prajitura cu mere caramelizate

Printeaza

Prajitura cu mere caramelizate din: faina, oua, zahar, ulei, lapte, praf de copt, sare, unt, mere, zahar scortisoara, zahar pudra cu aroma de vanilie.

Ingrediente:Prajitura_cu_mere_caramelizate

pentru aluat:

  • 200-250 g faina
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 50 ml lapte
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare
  • 1 lingura unt pentru tava

pentru umplutura si decor:

  • 1 kg mere
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie

 

Mod de preparare:

Intr-un castron, baţi cu lelul oul, zahărul, uleiul, laptele şi puţină sare. Adaugi apoi făina ameste­cată cu praful de copt şi amesteci până obţii un aluat potrivit de tare.

Pentru umplutură, cureţi merele de coajă şi cotoare şi le tai în cuburi. Carame- lizezi zahărul, pui merele şi amesteci până ce tot cara­melul va acoperi suprafaţa cuburilor de mere. Le iei de pe foc şi le presari cu scorţişoara.

Ungi cu unt o tavă cu baza detaşabilă, cu dia­metrul de 23 cm. împărţi aluatul în două bucăţi, una mai mare şi una ceva mai mică. Intinzi bucata mai mare sub forma unui disc cu grosimea de 4-5 mm, pe care îl foloseşti pentru a tapeta baza şi pereţii tăvii.

Aşezi uniform merele şi acoperi cu foaia mică. Strângi cu degetele cele două foi de aluat şi intro­duci tava în cuptorul preîn- călzit, la foc mediu, pentru 30-35 de minute. După ce s-a răcit, o deco­rezi cu zahăr pudră.

Prajitura cu mere caramelizate

Prajitura_cu_mere_caramelizate

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Pe asta o s-o incerc si eu!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.