Prăjitură cu mere, caise uscate si nuci

Printeaza

Prăjitură cu mere, caise uscate si nuci din: caise uscate, unt, zahar, zahar vanilinat, nuci, coaja de lamaie, oua, faina, praf de copt, lapte, mere, suc de lamaie, martipan, amidon, scortisoara.

Ingrediente:Prajitura_cu_mere_caise_uscate_si_nuci

aluat:

  • 100 g caise uscate
  • 150 g unt
  • 170 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 100 g nuci macinate
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 2 oua
  • 300 g faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 75 ml lapte

umplutura si glazura:

  • 1 kg mere
  • sucul de la 1 lamaie
  • 50 g nuci macinate
  • 3 oua
  • 500 ml smantana
  • 100 g masa de martipan
  • 50 g zahar
  • 1 lingurita amidon
  • 1 lingurita scortisoara

 

Mod de preparare:

Blat: se taie cuburi caisele uscate. Se bate untul cu zahăr, nuci, coajă de lămâie şi zahăr vanilinat. Se înglo¬bează pe rând ouăle.

Se amestecă făina cu praful de copt. Se încorporează în compoziţia de unt, alternând cu laptele. Se înglobează caisele. Se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu făină.

Cuptorul se încinge la 175 °C. Se curăţă merele de coajă şi seminţe şi se taie jumătăţi; se stropesc cu suc de lămâie. Partea bombată a jumătăţilor se crestează şi jumătăţile se aşază pe prăjitură.

Pentru glazură, se amestecă smântână cu ouă, zahăr, amidon, scorţişoară, nuci şi masă de marţipan rasă. Se toarnă compoziţia pe mere, eventual se presară deasupra 50 g de fulgi de migdale. Se coace prăjitura la cuptor cca 40-50 min.

Se lasă să se răcească prăjitura, se taie bucăţi şi se presară cu 3 linguri de zahăr pudră. Prăjitura se poate servi cu frişcă bătută, în care se adaugă puţină scorţişoară.

Prăjitură cu mere, caise uscate si nuci

Prajitura_cu_mere_caise_uscate_si_nuci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.