Prajitura cu mere, biscuiti si scortisoara

Printeaza

Prajitura cu mere, biscuiti si scortisoara din: ulei, frojdie, zahar, faina, mere, esenţe de vanilie ( migdale, lămâie, rom, portocale), zahăr vanilat, miere de albine, scorţişoară măcinată,  biscuiţi petit beurre (griş), zahăr pudră, ciocolată amăruie.

Ingrediente:Prajitura cu mere, biscuiti si scortisoara

  • o cană ulei
  • un cub drojdie
  • o cană şi jumătate apă
  • 2-3 linguri zahăr
  • făină cât cuprinde

Pentru umplutură:

  • 1,3 kg mere
  • esenţe de vanilie, migdale, lămâie, rom, portocale
  • 3 pliculeţe zahăr vanilat
  • unt
  • 1/2 lingură miere de albine
  • 3 linguri zahăr
  • scorţişoară măcinată
  • un pachet biscuiţi petit beurre (sau 250 g griş)

Pentru decor:

  • zahăr pudră
  • ciocolată amăruie rasă

Mod de preparare:

Se amestecă toate ingredientele pentru aluat, se acoperă şi se lasă la crescut.

Se taie merele cubuleţe, se ames­tecă cu toate esenţele, cu zahărul şi mierea de albine şi se pun pe foc circa 15 minute.

După ce s-a răcit, se amestecă cu biscuiţii sfărâmaţi.

Se ia o bucată din aluat, se întinde o foaie şi se pune compoziţia în ea. Se rulează ca şi cozonacul.

Se procedează la fel şi cu restul.

Se unge o tavă cu unt, se aşază rulourile şi se dă la foc 30 de minute. Se ornează cu zahăr pudră şi cioco­lată amăruie rasa.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.