Prăjitură cu mascarpone si banane

Printeaza

Prăjitură cu mascarpone si banane din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, ulei, nuci, zahar pudra, banane, mascarpone, ciocolata, frisca.

Ingrediente:Prajitura_cu_mascarpone_si_banane

pentru blat:

  • 7 oua
  • 170 g zahar
  • 9 linguri faina
  • 3-4 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 5 linguri ulei
  • 100 g nuci taiate marunt

pentru crema:

  • 200 g unt
  • 6 linguri zahar pudra
  • 4 banane
  • 1/2 kg mascarpone

pentru glazura:

  • 100 g ciocolata
  • 50 ml frisca

 

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă tare, adaugi zahărul şi baţi în continuare până când se întăreşte bezeaua în care vei încorpora trep­tat gălbenuşurile şi uleiul, amestecând uşor după fie­care.

La sfârşit, adaugi nucile şi făina cernută împreună cu praful de copt şi cacaua.

Torni compoziţia în două tăvi de 20×30 cm, tapetate cu hârtie de copt şi coci blaturile la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pen­tru 25 de minute.

Pentru cremă, freci spumă untul moale şi zahă­rul, apoi încorporezi mas­carpone şi omogenizezi. După ce blaturile s-au răcit, le ungi cu 1/2 din cremă şi le suprapui.

Aşezi deasu­pra bananele tăiate rondele şi le acoperi cu o cremă preparată din ciocolata topită la bain-marie împre­ună cu frişca lichidă.

Păstrezi prăjitura în frigider cel puţin 1 oră şi o porţionezi cu ajutorul unui cuţit umezit, pe care îl ştergi de câte ori se încarcă.

Prăjitură cu mascarpone si banane

Prajitura_cu_mascarpone_si_banane

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.