Prăjitură cu marţipan

Printeaza

Prăjitură cu marţipan

Prăjitură cu marţipan

Ingrediente:

  • două ouă
  • 150 g zahăr tos
  • 250 ml apă
  • 500 g făină
  • o linguriţă de praf de copt
  • 6 linguri de cacao
  • zahăr vanilat
  • 300 g unt
  • 300 g zahăr pudră
  • esenţă de rom
  • sare
  • un baton de marţipan
  • 150 g caise confiate
  • mentă
  • ulei
  • 200 ml lapte

Preparare:

lntr-un castron se amestecă apa fierbinte cu trei linguri de cacao şi se lasă la răcit. Zahărul tos, două pliculeţe cu zahăr vanilat, 100 g unt şi sarea se mixează într-un bol.

Se adaugă ouăle, cacaua dizol­vată în apă şi praful de copt. Se mixează, se adaugă făina şi se amestecă. Se tapetează o tavă cu hârtie pentru copt prăjituri unsă cu ulei şi se toarnă compoziţia.

Se coace la foc mediu 30 de minute, încercând cu o sco­bitoare dacă este gata. Se scoate din cuptor, se lasă la răcit cinci minute, apoi se îndepărtează hârtia. Intr-un bol se pune untul şi cacaua rămasă, zahărul pudră şi esenţa de rom.

Se mixează totul până când devine o cremă pufoasă. Se acoperă cu folie de plastic şi se introduce la rece pentru 30 de minute. Se taie blatul în trei foi, se ung cu cremă, se presară caise confiate şi marţipan ras.

Se suprapun foile, se ung cu cre­mă şi se decorează cu mentă. La cremă se mai poate adăuga şi lapte dulce, adăugând încă două linguri de cacao.

Prăjitură cu marţipan

Prăjitură cu marţipan.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna prajitura. O sa mai fac.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.