Prăjitură cu marţipan si migdale macinate

Printeaza

O reteta de prajitura cu martipan si migdale macinate din: unt, oua, migdale macinate, miere, sare, esenta de vanilie, lichior de portocale, coaja de portocala, faina, praf de copt, gem de portocale si ciocolata cu lapte.

Ingrediente:Prăjitură cu marţipan si migdale macinate

  • 200 g migdale decojite, măcinate
  • 150 g miere lichidă
  • 200 g unt moale
  • 5 ouă
  • puţină sare
  • 1/2 linguriţă esenţă de vanilie
  • 5 linguri lichior de portocale
  • sucul şi coaja rasă de la o portocală
  • 300 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 50 g migdale de­cojite, măcinate
  • 150 g gem de portocale
  • 150 g ciocolată cu lapte

 

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la 180°C. Amestecaţi migdalele cu 100 g miere. Puneţi deoparte 150 g din acest amestec de marţipan şi acoperiţi-l. Bateţi untul cu ouăle, restul de marţipan şi mierea până obţineţi un amestec cremos.

Incorporaţi sarea cu esenţa de vanilie, 2 linguri lichior de portocale, coaja şi sucul de la o jumătate de portocală. Adăugaţi, în aluat, făina cu praful de copt şi migdalele. Puneţi aluatul într-o formă de chec (lungime circa 30 cm), unsă cu grăsi­me şi presărată cu făină şi coaceţi-l 55-60 de minu­te.

Scoateţi prăjitura din cuptor şi lăsaţi-o să se ră­cească, apoi tăiaţi-o orizontal, în trei. 3 Amestecaţi sucul de portocale cu lichiorul şi însiropaţi blaturile. Intindeţi pe fiecare jumătate din cantitatea de gem şi marţipan, aşezaţi-le unul peste celălalt şi presaţi-le uşor.

Tăiaţi ciocolata şi topiţi-o în bain-marie. Lăsaţi- o să se răcească puţin, apoi întindeţi-o peste prăjitu­ră şi lăsaţi-o să se întărească.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.