Prajitura cu marmelada si nuci

Printeaza

Prajitura cu marmelada si nuci

Ingrediente:Prajitura cu marmelada si nuci

  • 3 linguri marmeladă
  • 2 linguri de miere
  • 1 vârf de linguriţă de bicarbonat
  • 200 g făină
  • 4 linguri de ulei
  • 20 g drojdie
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri nuci măcinate
  • 2 linguri zahăr

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă, pe foc mic, freci mierea cu un vârf de linguriţă de bicarbonat, până ce mierea devine lichidă, apoi o dai deoparte. Cerni făina şi în aceasta pui mierea, uleiul, drojdia înmuiată cu puţină apă şi un praf de sare.

Frămânţi aluatul şi-l laşi să se odihnească 1/2 oră la tempe­ratura camerei. Il împărţi apoi în două părţi, din care întinzi, pe rând, două foi. O ungi pe fiecare în parte cu un strat de marmeladă, presari nuci măcinate amestecate cu zahăr şi rulezi cu grijă, dar nu prea strâns.

Aşezi ruladele în tavă, le tai în felii groase de aproape două degete şi le coci la foc potrivit. După ce le scoţi, le pudrezi cu zahăr farin.

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Sa fac si eu o prajitura cu marmelada si nuci.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.