Prăjitură cu magiun de Topoloveni

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar tos, ulei, faina, magiun de prune, nuca, lamaie, ghimbir, praf de copt, zahar pudra.

Ingrediente:Prăjitură cu magiun de Topoloveni

  • două ouă
  • 400 g zahăr tos
  • 400 ml ulei de floarea-soarelui
  • 600 g făină
  • un borcan cu magiun de prune
  • 100 g miez de nucă
  • coajă rasă de lămâie şi de portocalăi
  • ghimbir ras
  • praf de copt
  • zahăr pudră

Mod de preparare:

Ouăle se mixează îimpreună cu zahărul tos până se obţine o compoziţie ca o cremă albicioasă. Se adaugă treptat uleiul, mixându-se încontinuu. Se presară coaja rasă de lămâ­ie şi portocală, puţin ghimbir ras şi praful de copt. Se mixează încă două minute, se adaugă 500 g de făină şi se frământă.

Se împarte aluatul în două bucăţi, se întinde o parte într-o tavă neunsă, iar deasupra se pune magiun de prune. Se întinde uni­form pe tot aluatul şi se presară deasupra miezul de nucă tocat mărunt.

Restul de aluat se frământă  cu făina rămasă şi se dă prin răzătoarea cu ochiuri mari. Se pre­sară aluatul peste nucă, se intro­duce tava în cuptorul încins şi se coace la foc potrivit până se aureşte aluatul. Se lasă să se răcească în tavă, se scoate şi se taie pătrăţele.

Prăjitură cu magiun de Topoloveni

Prăjitură cu magiun de Topoloveni

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.