Prajitura cu mac si caise uscate

Printeaza

Prajitura cu mac si caise uscate din: mac, zahar, faina, oua, caise uscate, stafide, zahar vanilinat, praf de copt, faina de migdale, scortisoara, albusuri, zahar pudra, suc de lamaie, coaja de lamaie, esenta de vanilie, caise uscate.

Ingrediente:Prajitura_cu_mac_si_caise_uscate

  • 200 g mac
  • 110 g zahar
  • 50 g faina
  • 5 oua
  • 6 caise uscate
  • 2 linguri stafide
  • un plic zhaar vanilinat
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 50 g faina de migdale
  • un praf scortisoara

pentru glazura de lamaie:

  • 2 albusuri
  • 200 g zahar pudra
  • sucul si coaja unei lamaie
  • esenta de vanilie, dupa gust

pentru decor:

  • caise uscate

 

Mod de preparare:

Se taie caisele bucăţi cât mai mici, iar macul se râşneste uşor, două-trei ture de râşniţă. Acestea se amestecă cu restul ingredientelor si se mixează bine. O formă de copt se tapetează cu hârtie, se toarnă aluatul şi se dă la cuptor pentru 40 de minute. Se lasă apoi să se răcească complet.

Pentru glazura de lămâie, se spală foarte bine cu o periuţă lămâia, se trece pe răzătoarea cu ochiuri mici şi apoi se presează de suc. Acesta, strecurat, se pune într-o crăticioară împreună cu albuşurile, esenţa de vanilie şi zahărul. Se amestecă cu telul la foc mic timp de 3 minute. Apoi, se trage de pe foc şi se continuă amestecarea până ce se răceşte.

Blatul se aşază pe un grătar amplasat peste un lighean. Se toarnă glazura de lămâie, se presară caise fin tăiate si se lasă să se usuce glazura. Se dă prăjitura la rece pentru 2 ore şi apoi se taie si se serveşte.

Prajitura cu mac si caise uscate

Prajitura_cu_mac_si_caise_uscate

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.