Prajitura cu mac in 2 foi

Printeaza

Prajitura cu mac in 2 foi

Ingrediente:Prajitura cu mac in 2 foi

  • 200 g făină
  • 150 g margarină
  • 1 gălbenuş
  • 4 linguri apă rece

 

Mod de preparare:

Din toate ingredien­tele faci un aluat pe care-l păstrezi o oră la frigider.

Pentru umplutură ai nevoie de:

  • 350 g zahăr
  • 1 pahar apă (200 ml)
  • 400 g mac măcinat
  • 3 ouă
  • 50 g unt

 

Mod de preparare:

Faci un sirop din zahăr şi apă (pe foc), adaugi macul şi amesteci până devine o pastă omogenă, lei de pe foc, amesteci încontinuu cu untul până se răceşte, apoi adaugi 3 găl­benuşuri, albuşul bătut spumă, 1 linguriţă esenţă de rom şi stafide care au fost ţinute în rom 2 ore.

Din aluat faci 2 foi. Pui în tava mică de la cuptor, unsă cu ulei, o foaie.

O ţii ia cuptor până se coace pe jumătate, apoi pui umplutura şi aşezi a doua foaie pe care o înţepi cu o furculiţă. O dai la cup­tor 20-30 de minute, la foc potrivit.

Când se răceşte o poţi orna cu glazură de cio­colată.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • foi cu mac

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.