Prajitura cu limoncello si lamaie

Printeaza

Prajitura cu limoncello si lamaie din: oua, zahar, sare, drojdie, unt, faina, apă, coaja de lămâie, limoncello.

 

Ingrediente:Prajitura_cu_limoncello_si_lamaie

  • 6 ouă
  • 50 g zahăr
  • 1 linguriţă cu sare
  • 25 g drojdie
  • 100 g unt
  • 400 g făină

Pentru sirop:

  • 700 ml apă
  • 200 g zahăr
  • coaja de la o lămâie
  • 250 ml limoncello

 

Mod de preparare: 

Este un dulce Tipic din Napoli, e gustos şi se poate umple şi cu frişcă şi căpşuni sau alte fructe, într-un castron pui ouăle, zahărul, untul moale, drojdia şi le baţi bine cu mixerul. Apoi adaugi făina şi sarea şi baţi până devine un aluat elasti.

Ungi o forma de 28 cm cu unt, aşezi aluatul în formă şi îl laşi la crescut 3 ore, acoperit cu folie de plastic.

După 3 ore, coci la 220 grade, pentru 30 de minute. între timp, faci siropul: pui apa, zahărul şi coaja de lămâie şi le fierbi 20 de minute.

Când e gata, le iei de pe foc şi adaugi limoncello.

Scoţi apoi baba din cuptor şi o înţepi cu o scobitoare, bine peste tot, după care torni câte puţin din siropul pregătit, până îl absoarbe pe tot. Laşi la răcit în formă. Când e rece, îl răstorni pe platou.

Se poate ser­vi aşa cum e sau cu frişcă şi fruc­te alături ori umplut. (Se foloseste 7 g drojdie uscată, iar forma nu este cea speciala de babă)

Prajitura cu limoncello si lamaie

Prajitura_cu_limoncello_si_lamaie

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.