Prăjitură cu lichior

Printeaza

Prăjitură cu lichior

Prăjitură cu lichior

Ingrediente:

  • 100 g ciocolata cu lapte

Pentru blat

  • 120 g unt
  • 50 g ciocolată amăruie
  • 7 ouă
  • 150 g zahăr
  • 120 g făină
  • 30 gcacao
  • sare

Pentru cremă:

  • 8 foi de gelatină
  • 450 g iaurt
  • 100 g zahăr
  • 60 ml lichior de migdale
  • 200 ml frişca

 

Mod de preparare:

Bate untul cu un praf de sare şi ciocolata topită. Adaugă gălbenuşurile, albuşurile bătute cu zahăr şi făina amestecată cu cacaoa.

Toarnă compoziţia într-o tavă. Coace la foc potrivit, 20 de minute, între timp, amestecă iaurtul cu zahărul şi lichiorul.

Adaugă gelatina dizolvată şi când crema începe să se lege pune fişca bătută.

După ce s-a răcit, taie blatul în trei fâşii. Aşază o fâşie într-o formă de chec tapetată cu folie, apoi întinde o parte din cremă.

Deasupra continuă cu balt, cremă, blat şi din nou cremă. Rade deasupra ciocolată şi lasă la rece. Tai-o apoi în pătrate potrivite.

Prăjitură cu lichior

Prajitura cu lichior.jpg

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • prajitura cu lichior

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.