Prajitura cu lapte de cocos si vanilie

Printeaza

Prajitura cu lapte de cocos si vanilie din: lapte de cocos, făină de orez, zahăr tos, sare, vanilie, coloranţi (verde şi roşu).

Ingrediente:Prajitura cu lapte de cocos si vanilie

  • 1,1 l lapte de cocos
  • 500 g făină de orez
  • 225 g zahăr tos
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1/2 linguriţă vanilie
  • coloranţi (verde şi roşu)

 

Mod de preparare:

Se fierbe laptele de cocos la foc potrivit şi apoi se lasă să se răcească. Se amestecă făina, zahărul, sarea şi vanilia. Se toarnă în laptele de cocos, amestecând continuu.

Se împarte coca în trei părţi. Se colorează o parte verde, alta roşu, ultima lăsându-se necolorată. Se frământă bine, pentru uniformizarea culorii.

Se unge cu ulei o tigaie mai mică (de aproximativ 21 cm2) şi se prepară coca roşie, sub abur, aproximativ zece minute, până ce coca se întăreşte.

Se procedează identic cu coca verde, apoi cu cea necolorată. Se aşază în straturi (coca necolorată la mijloc) şi se lasă la abur aproximativ o jumătate de oră. Se lasă să se răcească bine şi se taie felii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.