Prajitura cu lamaie si migdale

Printeaza

Prajitura cu lamaie si migdale din: lamai, unt, oua, zahar, migdale macinate, malai, praf de copt, mascarpone, zeama de lamaie.

Ingrediente:Prajitura_cu_lamaie_si_migdale

  • 2 lamai
  • 140g de unt
  • 3 oua
  • 250g de zahar
  • 200g de migdale macinate
  • 175g de malai
  • 1 lingurita praf de copt
  • mascarpone, pentru servit

Ingrediente pentru sirop:

  • 140g de zahar
  • zeama de la 1 lamaie

Mod de preparare:

Unge cu unt o forma rotunda de prajitura, cu diametrul de 23cm si incinge cuptorul la 180°C. Pune lamaile intr-o cratita si acopera-le cu apa rece. Da-le in clocot, scurge-le, acopera-le din nou cu apa rece si lasa-le sa fiarba 1 ora, pana cand se inmoaie foarte bine. Scurge bine lamaile. Cand s-au racit, taie-le in jumatati, indeparteaza samburii si paseaza-le in robotul de bucatarie.

Adauga in robotul de bucatarie toate celelalte ingrediente si continua sa le amesteci pana ce obtii un aluat aerat. Transfera-l in forma de prajitura si coace-l 40-50 de minute, pana cand devine auriu si incepe sa se stranga pe margini. Intre timp, prepara siropul amestecand zaharul cu zeama de lamaie.

Cand prajitura s-a copt, scoate-o din cuptor si las-o sa se raceasca putin. Cat este calda inca, toarna peste ea siropul, apoi las-o sa se raceasca de tot. Serveste-o cu mascarpone.

Prajitura cu lamaie si migdale

Prajitura_cu_lamaie_si_migdale

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.