Prăjitură cu jeleu de sfeclă

Printeaza

O reteta savuroasa de Prăjitură cu jeleu de sfeclă din: foi de pandispan, dulceata de visine, sfecla, zahar, vin, agar agar, ricotta, zahar pudra si esenta de vanilie.

Ingrediente:Prajitura_cu_jeleu_de_sfecla

  • 2 foi de pandispan
  • dulceata de visine

pentru jeleu:

  • 800 g sfecla
  • 2 lingurite cu zahar
  • 2 lingurite cu vin rosu dulce
  • 20 g agar-agar
  • sare

pentru crema:

  • 2 cutii cu mascarpone
  • 250 g ricotta
  • 100 g zahar pudra
  • esenta de vanilie

 

Mod de preparare:

Pune la copt sfecla, curăţ-o, mixeaz-o şi trece piureul printr-o sită.

Pune piureul pe foc cu un praf de sare, zahărul, praful de agar-agar şi vinul. Amestecă şi ia de pe foc când s-a îngroşat.

Toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi las-o să se răcească.

Freacă ricotta cu zahărul pudră şi esenţă de vanilie după gust. încorporează mascarpone bătut şi dă la rece.

Asamblează prăjitura: pandişpan, jeleu, cremă, pandişpan, cremă.

Picură deasupra dulceaţă, cu tot cu fructe, dă la rece minimum o oră, apoi serveşte.

Prăjitură cu jeleu de sfeclă

Prajitura_cu_jeleu_de_sfecla

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.