Prajitura cu inghetata si crema de ciocolata

Printeaza

Prajitura cu inghetata si crema de ciocolata din: unt moale, zahăr pudră, făină, ouă, zahăr vanilat, îngheţată de fructe, cremă de ciocolată, bucăţele de căpşune.

Prajitura_cu_inghetata_si_crema_de_ciocolata

Ingrediente:

  • 150 g unt moale
  • 150 g zahăr pudră
  • 175 g făina
  • 3 ouă
  • un plic zahăr vanilat
  • îngheţată de fructe
  • cremă de ciocolată
  • bucăţele de căpşune pentru decor

 

 

Mod de preparare:

Bate ouăle, untul, făina, zahărul şi vanilia într-un bol, cu mixerul, două-trei minute.

Toarnă compozi­ţia în 12 forme de brioşe şi coace-le la foc mediu, timp de 20 de minute.

Scoate-le şi lasă-le să se răcească complet, apoi taie brioşele felii transversale şi pune între felii câte un strat de înghe­ţată.

Peste capacul fiecărei brioşe, pune cu şpriţul un moţ de cremă de ciocolată.

Serveşte-le imediat, decorate cu bucăţele de căpşune proaspete.

Prajitura cu inghetata si crema de ciocolata

Prajitura_cu_inghetata_si_crema_de_ciocolata

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Inghetata cu frisca si piersici

Prajitura cu piersici, cocos si inghetata

Prajitura cu piersici, cocos si inghetata din: oua, zahar, ulei, fulgi de cocos, faina, praf de copt, sare, esenta de vanilie, piersici. Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 6 linguri zahăr 4 linguri ulei 2 linguri fulgi de cocos 6-7 linguri făină 1/2 plic praf de copt esenţă de vanilie un plic zahăr vanilat un praf […]

 

 

Prajitura cu dulceata si inghetata de vanilie

Prajitura cu dulceata si inghetata de vanilie din: ouă, faina, praf de copt, lapte, zahar, dulceaţă de fructe, îngheţată de vanilie, coaja de lamaie, sare. Ingrediente: 3 ouă 115 g făină 1/2 linguriţă cu praf copt 140 ml lapte 5 linguriţe cu zahăr dulceaţă de fructe îngheţată de vanilie esenţă de vanilie coajă rasă de lămâie sare […]

 

Prăjitură tiramisu cu ingheţată

O reteta delicioasa de tiramisu cu: mascarpone, zahar tos, vin, ciocolata neagra, smantana dulce, cafea, coniac, piscoturi, cacao, fulgi de ciocolata. Ingrediente: 500g de mascarpone 115g de zăhar tos 6 linguri de vin Marsala (sau alt vin dulce fortifiat, ca de exemplu Sherry) 50g de ciocolată neagră, bucăţi 142ml de smântână dulce, bătută până se […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.