Prajitura cu iaurt si compot

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu iaurt, zahar, biscuiti, compot de caise, nes, zahar vanilat Prajitura cu iaurt si compotsi gelatina.

 

Ingrediente:

  • 1 kg iaurt
  • 12 linguri zahăr
  • 1 pachet biscuiţi pătraţi
  • 1 cutie compot de caise
  • 1 linguriţă nes
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 plicuri gelatină

 

Mod de preparare:

Amesteci iaurtul cu zahărul şi vanilia, împărţi compoziţia în jumătate şi adaugi într-o parte nesul. Laşi gelatina într-un ibric cu 100 ml de apă să se dizolve, apoi pui vasul pe baie de aburi şi o topeşti.

Torni apoi jumătate din gelatina topită în compoziţia de iaurt rămasă albă şi jumătate în cea cu nes. înmoi biscuiţii în zeama din compotul de caise, aşezi un strat într-o tavă de cozonac, torni compoziţia albă de iaurt, acoperi cu biscuiţi înmuiaţi şi răstorni compoziţia cu nes. Dai prăjitura la frigider pentru 30 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.