Prajitura cu gris si sos de fructe

Printeaza

Prajitura cu gris si sos de fructe din:

Ingrediente:Prajitura_cu_gris_si_sos_de_fructe

  • 240 g lapte praf
  • 600 ml apa
  • 60 g zahăr
  • 120 grlş
  • 4 gălbenuşuri
  • zahăr vanilat îţi trebuie

Pentru sosul de fructe:

  • 150 g fructe (vişine, zmeură, caise)
  • 10 g zahăr
  • 5 g făină
  • 5 ml ulei

Mod de preparare:

Dizolvi laptele praf în apă şi-l încălzeşti.

Clocoteşti laptele şi fierbi în el grişul, amestecat cu zahărul. Adaugi gălbenuşurile şi zahărul vanilat, amesteci şi răs torni compoziţia într-o tavă cu zahăr caramelizat. Dai la cuptor să se coacă.

Pregăteşti sosul de fructe aşa: Speli fructele, le scoţi sâmburii şi le pui la fiert (2/3 din cantitatea de fructe) în apă cât să le acopere. După ce s-au înmuiat, le dai prin sită.

Diluezi făina cu apă rece şi torni amestecul peste pasta obţinută. Adaugi uleiul şi laşi să dea împreună în câteva clocote. Din restul de fructe obţii un suc prin stoarcere, pe care-l adaugi peste pasta de fructe.

In felul acesta obţii o vitaminizare şi o culoare vie a sosului. După ce s-a copt blatul, îl tai în pătrate şi torni sosul deasupra. E un dulce recomandat şi cardiacilor sau celor cu suferinţă a rinichilor!

 

Prajitura cu gris si sos de fructe

Prajitura_cu_gris_si_sos_de_fructe

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.