Prajitura cu gris si nuca de cocos

Printeaza

Prajitura cu gris si nuca de cocos din: faina, gris, zahar, nuca de cocos, iaurt, vanilie, oua, praf de copt, pasta de susan, miere, lamaie.

Ingrediente:Prajitura_cu_gris_si_nuca_de_cocos

Pentru aluat:

  • 1 cană făină
  • 1 cană griş
  • 1 cană zahăr
  • 1 cană nucă de cocos
  • 1 cană iaurt
  • 5 plicuri zahăr vanilinat
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 1 vârf de cuţit praf de copt
  • 3 ouă
  • 2 linguri pastă de susan sau unt

Pentru sirop şi decor:

  • 2 căni zahăr
  • 2 căni apă
  • 1/2 lămâie
  • 3 linguri miere
  • 2 linguri nucă de cocos

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, dozezi ingredientele cu o cană de 250 ml. Le mixezi pe toate într-un castron, până se dizolvă cristalele de zahăr. Torni compoziţia într-o tavă de 25×35 cm, în prealabil unsă cu pasta de susan.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mare timp de 10 minute, în partea de jos a aragazului. Muţi tava pe grătarul de la mijlocul aragazului şi coci în continuare la foc mediu, până se rumeneşte frumos.

Intre timp, pregăteşti siropul la foc mic, din apă şi zahăr, adăugând la sfârşit zeama de lămâie. Torni uniform siropul peste blatul rece şi laşi să se însiropeze timp de 20 de minute.

Intinzi un strat fin de miere şi presari nuca de cocos. Tai prăjitura după ce s-a răcit complet.

Prajitura cu gris si nuca de cocos

Prajitura_cu_gris_si_nuca_de_cocos

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.