Prajitura cu grepfrut

Printeaza

Prajitura cu grepfrut din: oua, zahar pudra, unt, nuca, faina, praf de copt, lapte, branza de vaci, zahar vanilat, frisca lichida, gelatina, grepfrut, jeleu.

Ingrediente:Prajitura cu grepfrut

Pentru blat:

  • 3 ouă
  • 100 g zahăr pudră
  • 100 g unt
  • 150 g nucă măcinată
  • 180 g făină
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 100 ml lapte

Pentru cremă:

  • 500g brânză de vaci
  • 150 g zahăr pudră
  • 2 pachetele zahăr vanilat
  • 200 ml friscă lichidă
  • 4 foi gelatină
  • 1 grepfrut roz
  • 1 grepfrut alb

Pentru jeleu:

  • 1 plic jeleu, pentru ornat
  • 2 linguri zahăr
  • 200 ml apă

 

Mod de preparare:

Baţi gălbenuşurile cu zahărul şi untul moale. Adaugi nuca măcinată, laptele, făina cu praful de copt şi amesteci bine. Incorporezi uşor albuşurile bătute spumă tare. Torni aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Introduci în cuptorul preîncălzit 30 de minute. Laşi să se răcească în formă.

Brânza scursă bine o amesteci cu zahărul pudră şi cu cel vanilat, apoi încorporezi frişca bătută bine. înmoi foile de gelatină în 80 ml de apă rece, pui pe foc să se topească, fără să fiarbă. Adaugi în crema de brânză şi amesteci.

Torni crema peste blatul răcit şi dai la frigider trei ore, ca să se întărească. Desfaci în felii grepfrutul alb şi pe cel joz, le cureţi de pieliţe şi le aşezi peste crema întărită, alternând culorile

Amesteci apa cu jeleul şi zahărul, ţii pe foc 1-2 minute, apoi îl pui peste prăjitură. Dai la rece înainte de a servi.

 

Prajitura cu grepfrut

Prajitura cu grepfrut

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.