Prajitura cu gem si crema de nuca

Printeaza

Prajitura cu gem si crema de nuca din: faina, zahar, margarina, ou, smantana, praf de copt, lamaie.
Prajitura cu gem si crema de nuca

Ingrediente blat:

  • 300 g făină
  • 100 g zahăr
  • 200 g margarină
  • 1 ou
  • 3 linguri smântână
  • 1 plic praf de copt
  • coajă de lămâie

 

Ingrediente cremă : 4 ouă + 1 albuş (rămas de la blat), 275 g zahăr, 200 g nuci măcinate, 4 linguri gem.

 

Mod de preparare:

Freci margarina cu zahărul spumă, adaugi pe rând gălbenuşul, smântână, făina şi praful de copt în ploaie şi coaja rasă de lămâie.

Intinzi aluatul într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină, îl ungi cu gem, apoi pregăteşti crema. Baţi gălbenuşurile cu zahărul până se topeşte, adaugi apoi nucile măcinate, albuşurile bătute spumă, amesteci de sus în jos ca să nu se lase compoziţia şi o întinzi în tavă peste gem.

Dai prăjitura la cuptor pentru 40 de minute şi după ce s-a copt o laşi să se răcească, apoi o tai.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.