Prajitura cu gem, nuca si bezea

Printeaza

Prajitura cu gem, nuca si bezea din: faina, margarina, oua, lamaie, zahar, nuci, praf de copt, otet, gem, sare.

 

Ingrediente:Prajitura cu gem, nuca si bezea

  • 500 g făină
  • 250 g margarină
  • 2 ouă + 3 albuşuri
  • 1/2 lă­mâie
  • 100 g zahăr pudră
  • 10 nuci
  • 1 praf de copt
  • 1 linguriţă oţet
  • 5-6 linguri gem
  • sare

 

Mod de preparare:

Freci margarina spumă cu un praf de sare, adaugi un ou şi un gălbenuş, apoi făina, praful de copt stins cu oţet şi coaja rasă de lămâie.

Frămânţi apoi un aluat tare pe care-l ţii o oră la rece.

Ungi o tavă cu unt şi întinzi o foaie din trei sferturi de aluat.

Ungi aluatul cu gem şi razi aluatul rămas.

Baţi apoi albuşurile spumă cu zahărul pudră, adaugi miezul de nucă măcinat şi întinzi compoziţia peste prăjitură.

Nuca3

O dai la cuptor pentru trei sferturi de oră şi când e gata o laşi să se răcească.

O tai şi o pudrezi cu zahăr.

Prajitura cu gem, nuca si bezea

Prajitura cu gem, nuca si bezea

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • prajitura cu gem nuca si bezea
  • prajitura cu gem si bezea cu nuca

1 comentariu

  1. Buna prajitura cu gem si nuca?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.