Prăjitură cu gem, frisca si biscuiti
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu:biscuiti, gem, nuci, stafide, sirop, rom, frisca.
Ingrediente:
- 300 g biscuiţi
- 400 g gem acrişor
- 200 g nuci măcinate
- 100 g stafide
- 200 ml sirop preparat din 100 ml apă şi 100 g zahăr
- 1 esenţă de rom
- 300 g frişcă
Mod de preparare:
Prepari întâi siropul din zahăr şi apă şi îl laşi să se răcească. Intre timp, pregăteşti o tavă sau un platou cu marginile puţin îndoite şi aşezi un prim strat format din biscuiţi însiropaţi.
Peste biscuiţi, întinzi jumătate din cantitatea de gem, apoi 100 g nuci măcinate şi 50 g stafide. Aşezi cel de-al doilea strat de biscuiţi înmuiaţi, pui restul de gem, nuci şi stafide. Acoperi cu un ultim strat de biscuiţi însiropaţi.
La final, îmbraci prăjitura cu frişcă bătută, o decorezi cu stafide, nuci măcinate sau nucă de cocos colorată.
Pofta buna!