Prajitura cu gem de prune

Printeaza

Prajitura cu gem de prune din: faina, untura, ou, zahar, praf de copt, esenta de rom, lamaie, sare, gem de prune.

Ingrediente:Prajitura cu gem de prune

  • 300 g făină
  • 200 g untură
  • 1 ou
  • 100 g zahăr
  • 1/2 plic praf de copt
  • esenţă de rom
  • 1/2 lămâie
  • 1 praf de sare
  • 400 g gem de prune

 

Mod de preparare:

Se amestecă untura, oul, esenţa de rom, zahărul, sarea şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie. Se freacă până se obţine o pastă, după care se încorporează făina şi se frământă ca să devină un aluat uşor de modelat.

Se dă deoparte puţin aluat, iar restul se întinde într-o tavă. Se adaugă gemut, se nivelează şi se pune din loc în loc restul de cocă fărâmiţată. Se introduce tava la cuptor până ce prăjitura se rumeneşte uşor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.