Prajitura cu gem de prune
PrinteazaPrajitura cu gem de prune din: faina, untura, ou, zahar, praf de copt, esenta de rom, lamaie, sare, gem de prune.
- 300 g făină
- 200 g untură
- 1 ou
- 100 g zahăr
- 1/2 plic praf de copt
- esenţă de rom
- 1/2 lămâie
- 1 praf de sare
- 400 g gem de prune
Mod de preparare:
Se amestecă untura, oul, esenţa de rom, zahărul, sarea şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie. Se freacă până se obţine o pastă, după care se încorporează făina şi se frământă ca să devină un aluat uşor de modelat.
Se dă deoparte puţin aluat, iar restul se întinde într-o tavă. Se adaugă gemut, se nivelează şi se pune din loc în loc restul de cocă fărâmiţată. Se introduce tava la cuptor până ce prăjitura se rumeneşte uşor.
Pofta buna!