Prajitura cu gem de portocale si pepene galben

Printeaza

Prajitura cu gem de portocale si pepene galben din: oua, zahar, faina, cacao, foi gelatină, frişca lichidă, gem de portocale, 2 tipuri de pepene galben, frunze de mentă.

Ingrediente:Prajitura_cu_gem_de_portocale_si_pepene_galben

  • 5 ouă
  • 200 g zahar
  • 200 g făină
  • 5o g cacao

Penfru crema:

  • 6 foi gelatină
  • 450 ml frişca lichidă
  • 500 g iaurt
  • 200 g gem de portocale
  • 2 tipuri de pepene galben pentru clecor
  • frunze de mentă pentru decor

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul, pui gălbenuşurile rând pe rând şi apoi adaugi făina şi cacaua, amestecând uşor.

Ungi o tavă mică cu ulei şi o tapetezi cu făină Torni aluatul şl o introduci la cuptor pentru 30-40 de minute. Il laşi să se răcească în tavă.

Inmoi gelatina în apă rece 20 de minute şi apoi o topeşti în 100 ml de frişcă fierbinte. Frişca rămasă o baţi bine şi o amesteci cu iaurtul, gemul şi gelatina topită

Cureţi pepenele, îl tai bucăţi şi îl laşi la rece. Torni peste blat crema şi dai la rece două ore, până se întăreşte. O tai bucăţi şi o decorezi cu pepene şi cu frunze de mentă

Prajitura cu gem de portocale si pepene galben

Prajitura_cu_gem_de_portocale_si_pepene_galben

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.