Prajitura cu gem de mere, nuci si scortisoara

Printeaza

Prajitura cu gem de mere, nuci si scortisoara din: făină, drojdie proaspătă, apă, zahăr pudră, scorţişoară, ghimbir, sare, gem de mere, nuci mărunţite.

Ingrediente:Prajitura_cu_gem_de_mere_nuci_si_socrtisoara

  • 500 g făină
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 250 ml apă
  • 150 g zahăr pudră
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1 linguriţă ghimbir
  • 1 vârf de cuţit de sare

Pentru umplutură:

  • 500 g gem de mere
  • 200 g nuci mărunţite

Mod de preparare:

Dizolvi drojdia în apă căl­duţă, adaugi 2 linguri cu făină şi amesteci, apoi laşi deoparte, la loc cald, până îşi dublează volumul.

Ulterior, tomi maiaua ob­ţinută peste făină, adaugi sa­rea, zahărul pudră, scorţişoara, ghimbirul şi frămânţi.

Dacă aluatul se frământă greu şi nu este consistent, mai adaugi un pic de apă caldă. Acoperi alu­atul, îl pui la loc cald şi-l laşi să-şi dubleze volumul.

Intinzi aluatul pe o masă tapetată cu făină, jumă­tate din el îl ungi cu gemul de mere amestecat cu nucile mărunţite şi-l acoperi cu cea­laltă parte.

Pui prăjitura într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi o dai la cuptorul preîncălzit 45-50 de minute, până se ru­meneşte.

Prajitura cu gem de mere, nuci si scortisoara

Prajitura_cu_gem_de_mere_nuci_si_socrtisoara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.