Prajitura cu gem de mere, nuci si scortisoara
PrinteazaPrajitura cu gem de mere, nuci si scortisoara din: făină, drojdie proaspătă, apă, zahăr pudră, scorţişoară, ghimbir, sare, gem de mere, nuci mărunţite.
- 500 g făină
- 25 g drojdie proaspătă
- 250 ml apă
- 150 g zahăr pudră
- 1 linguriţă scorţişoară
- 1 linguriţă ghimbir
- 1 vârf de cuţit de sare
Pentru umplutură:
- 500 g gem de mere
- 200 g nuci mărunţite
Mod de preparare:
Dizolvi drojdia în apă călduţă, adaugi 2 linguri cu făină şi amesteci, apoi laşi deoparte, la loc cald, până îşi dublează volumul.
Ulterior, tomi maiaua obţinută peste făină, adaugi sarea, zahărul pudră, scorţişoara, ghimbirul şi frămânţi.
Dacă aluatul se frământă greu şi nu este consistent, mai adaugi un pic de apă caldă. Acoperi aluatul, îl pui la loc cald şi-l laşi să-şi dubleze volumul.
Intinzi aluatul pe o masă tapetată cu făină, jumătate din el îl ungi cu gemul de mere amestecat cu nucile mărunţite şi-l acoperi cu cealaltă parte.
Pui prăjitura într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi o dai la cuptorul preîncălzit 45-50 de minute, până se rumeneşte.
Prajitura cu gem de mere, nuci si scortisoara
Pofta buna!