Prajitura cu gem de corcoduse

Printeaza

Prajitura cu gem de corcoduse din: oua, ulei, apa, zahar, faina, mirodenii.

Ingrediente:Prajitura cu gem de corcoduse

Blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa
  • 250 g zahăr
  • 250 g făină
  • mirodenii

 

Mod de preparare:

Se separă albuşul de gălbenuş. Albuşul se bate spumă şi se adaugă zahărul. Gălbenuşul se amestecă cu uleiul şi apa şi se adaugă peste albuş.

Se pune apoi făina. Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă cu margarina şi tapetată cu hârtie (coală de scris).

Crema:

1 borcan de gem de corcoduşe amestecat cu 2-3 linguri de cacao şi esenţă de rom.

După ce s-a răcit, blatul se taie în două, se însiropează prima parte, se pune crema, apoi a doua parte de blat, se însiropează şi se unge cu restul de cremă.

Se poate orna cu frişca sau nucă de cocos.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • prajitura cu gem

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.