Prajitura cu gem de caise si crema de nuca

Printeaza

Prajitura cu gem de caise si crema de nuca din: unt, zahar, faina, bicarbonat de amoniu, oua, zhar pudra, nucă măcinată, gem de caise.

gem de caise

Ingrediente:

  • 100 g unt
  • 40 g zahăr
  • 120 g făină
  • 1 linguriţă bicarbonat de amoniu
  • 1 gălbenuş

Pentru cremă:

  • 2 gălbenuşuri
  • 100 g zahăr pudră
  • 3 albuşuri
  • 100 g nucă măcinată
  • 1 borcănel gem de caise

Mod de preparare:

Freci untul cu zahărul, până când devine o cremă spumoasă, după care adaugi gălbenuşul, amonia­cul stins în puţin oţet şi făina, întinzi blatul în tava unsă şi tapetată cu făină sau pui hârtie de copt. Ungi blatul cu gemul de caise.

Pentru cream amesteci gălbenuşurile cu zahărul pudră (făcut-pudră în blenderul de la robota cu nuca măcinată (dată şi ea la robot în dispozitivul de mărunţit) şi cu albuşurile bătute spumă.

Torni această cremă peste blatul uns cu gem şi dai la copt, la foc potrivit, pentru 15-20 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.