Prajitura cu gelatina si crema de vanilie

Printeaza

Prajitura cu gelatina si crema de vanilie din: oua, zahar, ulei, faina, praf de copt, vanilie, sare, lapte, unt, mere, zahar vanilat, compot, suc de lamaie, gelatina.

 

Ingrediente:Prajitura cu gelatina si crema de vanilie

Pentru aluat:

  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri făină
  • 1 praf de copt
  • 1 lingură esenţă de vanilie
  • 1 praf de sare

Pentru cremă:

  • 250 ml lapte
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 lingură făină
  • 4 linguri zahăr
  • 100 g unt
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 5 mere
  • 200 ml compot
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 1 plic gelatină incoloră

 

Mod de preparare:

Separi ouăle şi baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare. Freci gălbenuşurile cu uleiul turnat în fir subţire, zahărul şi adaugi la final esenţa de vanilie.

Incorporezi făina amestecata cu praful de copt şi albuşurile, de jos în sus.

Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi o ţii la cupţor-pârjă trece testul scobitorii.

Pentru cremă, mixezi gălbenuşurile cu zahărul şi făina, torni încet laptele şi amesteci bine ca să nu se formeze cocoloaşe.

Pui crema pe foc mic şi amesteci până se îngroaşă, după care adaugi zahărul vanilat.

Laşi să se răcească crema şi o amesteci cu untul mixat. Intinzi crema peste blat, nivelezi şi aşezi merele descojite, feliate şi stropite cu zeamă de lămâie.

Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj, o amesteci cu compotul şi o torni deasupra. Dai la rece peste noapte.

 

Prajitura cu ciocolata si drajeuri

Prajitura cu ciocolata si drajeuri

Prajitura cu ciocolata si drajeuri din: unt, zahar, oua, sana, ciocolata, lapte, cafea, faina, cacao, frisca. Ingrediente: 125 g unt 200 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 3 gălbenuşuri 120 ml sana 50 g ciocolată neagră 1 lingură lapte 30 ml cafea 175 g făină amestecată 100 g cacao neagră 1 linguriţă rasă praf de […]

Prajitura fara gluten cu ciocolata

Prajitura fara gluten cu ciocolata

Prajitura fara gluten cu ciocolata din: biscuiti, oua, unt, zahar, cacao, ciocolata, ghimbir. Ingrediente: 250 g biscuiţi fără gluten 4 gălbenuşuri 200 g unt 200 g zahăr pudră 200 ml cafea concentrată 1 lingură cacao sau nes 30 g ciocolată neagră 2-3 cm ghimbir proaspăt 1 baton de vanilie   Mod de preparare: Se amestecă […]

Prajitura de post cu nuca si gem

Prajitura de post cu nuca si gem

Prajitura de post cu nuca si gem din: apa minerala, ulei, zahar, amoniac, otet, zahar pudra, faina, nuci, gem, margarina, zahar, lamaie, gris. Ingrediente: 10 linguri apă minerală 10 linguri ulei 10 linguri zahăr 1 linguriţă amoniac stins cu oţet 1 linguriţă zahăr pudră făină cât cuprinde Pentru crema I: 6 linguri nuci măcinate 4 linguri […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.