Prajitura cu fulgi si coacaze

Printeaza

Prajitura cu fulgi si coacaze din: foitaj, frisca, budinca, lapte, coacaze, zahar, apa, esenta de rom, fulgi de porumb cu ciocolată, scortisoara.

Ingrediente:Prajitura cu fulgi si coacaze

  • un pachet de foitaj
  • 500 ml frişcă
  • un plic budincă de vanilie
  • 450 ml lapte dulce
  • 250 g coacăze roşii
  • zahăr vanilinat
  • 150 g zahăr tos
  • 500 ml apă
  • esenţă de rom
  • 100 g fulgi de porumb cu ciocolată
  • pudră de scorţişoară

 

Mod de preparare:

Foitajul se dezgheaţă la tem­peratura camerei, se aşază într-o tavă stropită cu apă rece, se înţeapă cu o furculliţă pe toată suprafaţa, ca să nu mai crească, şi se introduce în cuptor. Se coace la foc mediu spre iute până când d evine auriu şi a crescut puţin. într-un ibric se amestecă apa cu 90 g zahăr tos şi se fierbe.

Se lasă la răcit, se adaugă esenţă de rom după gust, două pliculeţe de zahăr vanilinat şi se însiropează blatul de foitaj. Budinca se prepară conform instrucţiunilor de pe plic, se amestecă bine cu 60 g zahăr şi se lasă la răcit.

Frişca se mixează, se amestecă bine cu budinca rece, coacăzele spălate şi scurse de apă. Sfat: în siropul pentru blat se poate adăuga şi pudră de scorţişoară.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.