Prajitura cu fulgi de ciocolata si capsune

Printeaza

Prajitura cu fulgi de ciocolata si capsune din: faina, unt, zahar, sare, ou, portocale, lapte, frisca, spuma de straciatella, capsune, fulgi de ciocolata.

Ingrediente:Prajitura_cu_fulgi_de_ciocolata_si_capsune

aluat:

  • 350 g faina
  • 150 g unt
  • 75 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 ou

si:

  • 2 portocale
  • 350 ml lapte
  • 200 ml frisca
  • 2 plicuri spuma de straciatella
  • 1 kg capsune
  • 50 g fulgi de ciocolata

 

Mod de preparare:

Frământaţi un aluat cu untul, făina, zahărul, sarea şi oul. înfăşuraţi-l în folie şi lăsaţi-l cca 30 de minute la rece. Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Intindeţi aluatul în folie în forma unui dreptunghi care să fie cu 2 cm mai mare decât tava cuptorului.

Ungeţi tava cu grăsime, aşezaţi aluatul şi îndepărtaţi folia. Ridicaţi aluatul în zona de margine şi acoperiţi-l cu hârtie pentru copt. Coaceţi-l 15-20 de minute, apoi scoateţi-l, îndepărtaţi hârtia de copt şi lăsaţi-l să se răcească.

Spălaţi o portocală cu apă fierbinte şi radeţi-i coaja. Stoarceţi ambele portocale, fierbeţi sucul şi coaja până obţineţi un sirop şi lăsaţi-l să se răcească. Amestecaţi laptele şi frişca. Bateţi-le cu spuma stracciatella conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi încorporaţi siropul de portocale.

Pregătiţi căpşunele, tăiaţi jumătate din ele mărunt şi amestecaţi-le cu spuma. Intindeţi spuma peste aluat şi lăsaţi prăjitura cca 30 de minute la rece.Tăiaţi şi restul căpşunelor, aşezaţi-le pe prăjitură şi ornaţi-o cu fulgi de ciocolată.

Prajitura cu fulgi de ciocolata si capsune

Prajitura_cu_fulgi_de_ciocolata_si_capsune

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Alessia Mantea

    Imi dai si mie o bucata din prajitura asta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.