Prajitura cu fructe de vara

Printeaza

Prajitura cu fructe de vara din: galbenusuri, albusuri, zahar praf, lamaie, faina, crema mascarpone, zmeura, capsune, afine, migdale, alune, nuci, ulei.

Ingrediente:Prajitura_cu_fructe_de_vara

  • 14 galbenusuri
  • 10 albusuri
  • 250 g zahar praf
  • 1 lamaie
  • 4 linguri faina
  • 400 g crema mascarpone sau frisca batuta din smantana
  • 200 g zmeura
  • 200 g capsune
  • 200 g afine
  • migdale
  • alune
  • nuci
  • ulei pentru uns tava

 

Mod de preparare:

Amestecaţi gălbenuşurile cu zahărul praf, coaja rasă de lămâie şi zeama de lămâie până când se obţine o compoziţie cremoasă, albicioasă şi spumoasă. Adăugaţi 2 linguri făină, treptat, şi albuşurile bă­tute spumă. Omogenizaţi ingredien­tele şi adăugaţi alte 2 linguri făină, tot treptat, amestecând prin răsturnare, nu prin frecare.

Ungeţi o tavă cu ulei şi tapetaţi-o cu făină. Turnaţi în tavă compo­ziţia, nivelaţi-o şi coaceţi-o la foc potrivit. Faceţi proba cu scobitoa­rea pentru a vedea dacă este coaptă la mijloc. Se coace cam în 45 de minute. Scoateţi tava din cuptor, scaoateţi blatul din tavă şi lăsaţi-1 la răcit.

Ungeţi-l deasupra cu un strat mai gros de mas­carpone sau de frişcă proaspăt bătută din smântână şi zahăr praf. Ornaţi cu fructe de sezon, cu frunze de mentă, nuci, alune şi migdale.

Prajitura cu fructe de vara

Prajitura_cu_fructe_de_vara

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.