Prajitura de casa cu fructe de padure

Printeaza

Prajitura de casa cu fructe de padure

Ingrediente blat:

  • 250 g unt
  • 250 g zahăr
  • 1 ou
  • 500 g făină
  • 1 plic zahăr vani­lat
  • 3 linguri lapte
  • 1 plic praf de copt

 

Ingrediente cremă :

  • 250 g brânză de vaci
  • 300 g afine
  • 100 g unt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 3 ouă
  • 1 plic praf de budincă de vanilie
  • 1 lămâie
  • 1 pahar smântână

 

Mod de preparare:

Freci untul cu zahărul spumă, apoi adaugi pe rând zahărul vanilat, făina amestecată cu praful de copt şi pe urmă pui laptele. Torni aluatul într-o tavă unsă cu unt, apoi pregăteşti crema: în untul frecat spumă cu zahărul şi vani­lia adaugi ouăle bătute, praful de budincă, zeama şi coaja rasă de lămâie, brânza de vaci şi smântână.

Intinzi crema peste aluatul din tavă, pui afinele şi dai prăjitura la cuptor pen­tru 35 de minute. Când e gata, laşi prăjitura să se răcească, apoi o pudrezi cu zahăr şi o tai bucăţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.