Prăjitură cu fructe, brânză si mac

Printeaza

Prăjitură cu fructe, brânză si mac din: faina, zahar, pudra, unt, oua, crema de branza dulce, branza, zahar, esenta de vanilie, oua, lapte, zahar, zahar vanilinat, mac, coaja de lamaie, scortisoara, fructe.

Ingrediente:Prajitura_cu_fructe_brânza_si_mac

pentru aluat:

  • 400 g faina
  • 125 g zahar pudra
  • 250 g unt
  • 3 oua
  • pentru crema de branza dulce
  • 1/2 kg branza
  • 100 g zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 2 oua

pentru pasta de mac:

  • 300 ml lapte
  • 120 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 300 g mac macinat
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1 lingurita scortisoara

pentru aluatul nisipos:

  • cate 70 g unt, faina si zahar tos
  • 600 g fructe

 

Mod de preparare:

Amesteci ingredientele pentru aluat şi frămânţi o cocă pe care o înveleşti şi o păstrezi în frigider 1/2 oră.

Pentru umplutura de mac, pui la fiert laptele cu zahărul. Când dă în clocot, adaugi macul măcinat, zahărul vanilinat şi laşi să fiarbă 5 minute. Stingi focul, pui aromele şi omogenizezi. Mixezi brânza cu zahărul, esenţa de vanilie şi ouăle.

Pentru aluatul nisipos, amesteci ingredientele cu vârful degetelor. Scoţi aluatul din frigider şi îl întinzi sub forma unui dreptunghi de 25×30 cm. întinzi umplutura de mac, apoi brânza. Pui deasupra felii de fructe şi presari aluatul nisipos. Coci 40 de minute la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.

Prăjitură cu fructe, brânză si mac

Prajitura_cu_fructe_brânza_si_mac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.