Prajitura cu fructe de sezon

Printeaza

Prajitura cu fructe de sezon

 

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 500 g zahăr
  • 10 ouă
  • 11 linguri ulei
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 esenţă rom
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 1 kg caise (piersici, prune, struguri)

 

Mod de preparare:

Baţi albu­şurile cu puţină sare, apoi adaugi zahărul în ploaie şi baţi în continuare până se topeşte acesta din urmă. Freci gălbe­nuşurile cu uleiul turnat în fir ca la maioneză, apoi le încorporezi în albuşuri şi pui făina cu praful de copt stins cu oţet şi aromele.

Amesteci compoziţia, o torni într-o tavă mai mare unsă cu unt şi tapetată cu făină şi o dai la cuptor pentru 5 minute. în acest timp cureţi caisele, le tai în jumătate, după care le aşezi peste prăjitura pe care o dai din nou la cuptor pentru 30 de minute. Când este gata, laşi prăjitura să se răcească, apoi o tai bucăţi şi o pudrezi cu zahăr.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.