Prăjitura cu fructe si zahar pudra vanilinat
PrinteazaPrăjitura cu fructe si zahar pudra vanilinat
- 6 ouă
- 400 g zahăr
- 300 g făina
- 12 linguri de apă
- 750 g fructe
- coajă rasă de lămâie
- vanilie
- zahăr pudră vanilinat
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se freacă spumă cu 200 g zahăr, se adaugă 6 linguri de apă, apoi, treptat, făina, zahărul vanilinat şi coaja de lămâie. Albuşurile se bat spumă cu 200 g zahăr, apoi cu 6 linguri de apă.
Se încorporează cu gălbenuşurile şi se toarnă totul într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Deasupra se aranjază fructele tăiate felii subţiri, curăţate de coji şi sâmburi. Se coace la foc potrivit 40 minute.
Călduţă, prăjitura se taie bucăţi şi se pudrează cu zahăr. Această prăjitură se întăreşte foarte repede, de aceea se recomarndă a nu se păstra mai mult de două zile.
Pofta buna!
Foarte gustoasa prajitura.