Prăjitura cu fructe si zahar pudra vanilinat

Printeaza

Prăjitura cu fructe si zahar pudra vanilinat

Ingrediente:Prăjitura cu fructe si zahar pudra vanilinat

  • 6 ouă
  • 400 g zahăr
  • 300 g făina
  • 12 linguri de apă
  • 750 g fructe
  • coajă rasă de lămâie
  • vanilie
  • zahăr pudră vanilinat

 

Mod de preparare:

Gălbenuşurile se freacă spumă cu 200 g zahăr, se adaugă 6 lin­guri de apă, apoi, treptat, făina, zahărul vanilinat şi coaja de lămâie. Albuşurile se bat spumă cu 200 g zahăr, apoi cu 6 linguri de apă.

Se încorporează cu gălbenuşurile şi se toarnă totul într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Deasupra se aranjază fructele tăiate felii subţiri, curăţate de coji şi sâmburi. Se coace la foc potrivit 40 minute.

Călduţă, prăjitura se taie bucăţi şi se pudrează cu zahăr. Această prăjitură se întăreşte foarte repede, de aceea se recomarndă a nu se păstra mai mult de două zile.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte gustoasa prajitura.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.